Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 275 | CHF: 284
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Üzenetek a retinának Náray Tamástól

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__24568
– Hedonista alkotó Náray Tamás. Látszik a képein, hogy nagyon szeret festeni – mondta Nátyi Róbert művészettörténész, abból az alkalomból, hogy kiállítás nyílt a Reök-palotában a világhírű divattervező festményeiből.

A pénteken eset nyílt tárlat az Entrée, azaz a Belépő címet kapta.

– Közösen ünnepelhetjük Náray Tamás belépését a képzőművészetbe. Másfél évtized sajátos magán mitológiájába engednek bepillantást ezek az alkotások. A szegedi tárlat időutazás is, Náray Tamás sok stílust járt végig, sokat kísérletezett az elmúlt évek során. Ezek eredményeit, retinánkhoz való üzeneteit láthatjuk a tárlaton – mondta a megnyitón a tárlat egyik kurátora, Nátyi Róbert.

A kiállítóház első emeletén helyet kapott kiállítás a 2018-as alkotásokkal indul, és a 2001-ben készült festményekkel zárul: van arany és vörös korszak, egy másik terem a Némó nyomában nevet viseli, míg megint másik a Tükröződések címet kapta.

A nagyobb intézmények közül elsőként a Reök-palota szervezett ilyen átfogó, az egész eddigi életművet bemutató tárlatot Náray Tamás alkotásaiból.

Az érdeklődők – akik már a megnyitó napján zsúfolásig megtöltötték a palota termeit – egészen a nyár végéig, szeptember 5-ig ismerkedhetnek a neves divattervező festményeivel.