Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 282 | CHF: 283
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

MSZP: Akadályozza meg a kormány a kivándorlást!

| Feltöltve: | Forrás: MTI | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__48/i__24929
A szocialisták felszólítják az Orbán-kormányt, hogy a további kivándorlás megakadályozása érdekében adja vissza a cafeteriát a dolgozóknak, illetve ne vonja el a tűzoltók túlórapótlékát – mondta az MSZP alelnöke pénteken Budapesten.

Komjáthi Imre úgy vélekedett: ma a Fidesz és a kormány támogatja a legnagyobb mértékben a kivándorlást, azzal hogy a munkavállalókat sújtó intézkedéseket hoz.

Példaként említette, hogy ma egy pályakezdő fiatal azzal szembesül, hogy a cafeteria megvonása miatt nem kaphat segítséget az otthonteremtéshez, a diákhitel visszafizetéséhez, vagy a munkába járáshoz.

Ugyanakkor a tűzoltóknak 30 százalékos jövedelemcsökkenést okoz a cafeteria, illetve a túlórák pénzbeli kifizetésének tervezett megszüntetése, miközben ma is ezer tűzoltóval kevesebb van a szükségesnél – tette hozzá.

Az ilyen és ehhez hasonló intézkedések miatt mára 600 ezer ember hagyta el az országot, illetve további 250 ezren gondolkodnak azon, hogy külföldön próbáljanak szerencsét. A tanárok, mentők, tűzoltók, szociális dolgozók pedig egyre inkább hiányoznak Magyarországról

– mondta.

Ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a lopás alapú kormányzás helyett az emberek érdekében politizáljon

– mondta Komjáthi Imre.