Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap » Szeged TV Inf��

Kedves Nézőink!A XXI. század minden korábbi korszaknál határozottabban követeli meg tőlünk a folytonos megújulás képességét. Egy olyan területen, mint a televíziós műsorkészítés, - amelynek egyébként számos elágazása van már az internet, a hírportálok, a videomegosztók, a közösségi oldalak felé - ez fokozottan érvényes. Itt, a szegedi Városi Televíziónál kollégáinkkal arra vállalkozunk, hogy mindig újat tanulva, friss szemlélettel, új képi megoldásokkal, tiszta hanggal tárjuk nézőink elé a város és környéke mindennapjait, legyen szó közéletről, a művészet, a tudomány, a kultúra, a természet világáról, vagy szórakozásról, szabadidőről, egészségről, sportról.

Nem feledkezünk meg a helytörténet egy-egy fontos epizódjának feldolgozásáról, bemutatásáról sem. A legfőbb feladatunk természetesen a tájékoztatás, és itt nem csak a helyi hírekre gondolunk. Az országos döntéseknek, de akár a világban zajló folyamatoknak is lehetnek Szegedre és környezetére gyakorolt hatásai, - mi ezeket is szeretnénk bemutatni.

Kérjük, legyenek partnereink a műsorkészítésben! Küldjenek nekünk fotót, videót, ha valami fontosat, vagy érdekeset tudtak megörökíteni és úgy gondolják, az közérdeklődésre is számot tarthat, így együtt formálhatjuk a televízió műsorait. Az amatőr videókamerák, a fényképezőgépek, az okostelefonok olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy már a HD videózás lehetőségét és élményét kínálják a felhasználóknak, ha megosztják velünk mások számára is érdekes felvételeiket, mi közzétesszük azokat.

Az előzőekből is következik, hogy a helyi televíziók sem maradhatnak a 4:3-as képarányú, SD felbontás világában. Célunk az, hogy a műsorgyártás teljes folyamatát belátható időn belül átállítsuk HD-re, anyagainkat így jelenítsük meg az interneten és a földi digitális műsorszórás segítségével. Kábelen - anyagi okok miatt - csak az SD felbontás melletti 16:9-es képarányra térhetünk át. Az előttünk álló feladatok összetettek, egyszerre kell fejlesztenünk a tudásunkat és vele párhuzamosan a nézőket magasabb színvonalon kiszolgáló technikát.

Minden eszközzel azon vagyunk, hogy több hírt, aktualitást, érdekességet mutassunk be Önöknek Szegedről, a környékünkről. Mert színes világban élünk. Nézzenek bennünket és tartsanak velünk!