Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 322 | USD: 278 | CHF: 281
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap » "Belföld" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Nem állítja meg a menekülteket a kerítés Szelényi Zsuzsa szerint

Feltöltés időpontja: |

Nem állítja meg a menekülteket a határon épített kerítés – mondta Szelényi Zsuzsa, az Együtt politikusa, amikor meglátogatta a Röszkei tranzitzónát. Az országgyűlési képviselő szerint ma is ugyanúgy érkeznek a menedéket kérők a magyar határhoz, mint egy évvel ezelőtt. Megoldást csak az európai uniós összefogásban lát.

A szakszervezetek már tudják, mit kellene adni a vasárnap is dolgozó bolti eladóknak

Feltöltés időpontja: |

A bolti eladók ne legyenek a vesztesei az üzletek vasárnapi kinyitásának, szabadnap és bérpótlék is járjon nekik. Ezt közösen ajánlja két szakszervezet és a munkaadók szövetsége. A boltzár megszűntével a felére csökkent a kötelező vasárnapi pótlék. Ezzel szemben fogalmazta meg javaslatát a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük kétszeres fizetés, azaz 100 százalékos bérpótlék járjon a hét utolsó napjára, emellett havi két pihenő vasárnapjuk is legyen a bolti dolgozóknak. Egyetértenek abban is, hogy a kötelező vasárnapi munka ne legyen több évi 12 napnál, és a gyermekét egyedül nevelő szülő csak a saját kérésére dolgozzon a hét utolsó napján. Az még kérdés, hogy az ajánlást betartják-e majd munkaadók.
button_read_more

Feljelentés a szír menekült vallomásának félrefordítása miatt

Feltöltés időpontja: |

A tömegzavargással gyanúsított külföldiek perében a bíróság hamis tanúzás miatt tett feljelentést. Egy hete derült ki, hogy az egyik szír vádlottnak a rendőrség előtt tett nyilatkozatát a tolmács nem jól fordította le, és valaki olyat is beleírt, amit a férfi soha nem állított.
button_read_more

Jávor Benedek és Rebecca Harms szerint is tarthatatlanok az állapotok a röszkei tranzitzónánál

Feltöltés időpontja: |

Jávor Benedek Európai Parlamenti képviselő meghívására érkezett Magyarországra Rebecca Harms, az EP zöld frakciójának társelnöke. Együtt látogatták meg a röszkei és a tompai tranzitzónát, ahol a Szerbia felől érkező menekültek hivatalosan is beadhatják a menedékkérelmet. Arra voltak kíváncsiak, milyen az ügyintézés az unió külső határán, és milyen körülmények között várakoznak a menedékérők.
button_read_more

Nincs változás Röszkén, a körülmények továbbra is emberhez méltatlanok

Feltöltés időpontja: |

Továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültek a szerb-magyar határnál a tranzitzónákhoz, hogy beadhassák menedékkérelmüket. Az elmúlt hetekben annak ellenére, hogy több szervezet is emberhez méltatlannak minősítette a belépésre várakozók körülményeit, szinte semmi sem változott. Tegnap délután az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának magyarországi szóvivője nézte meg, mire lenne leginkább szüksége a sátrakban napokat eltöltő embereknek.
button_read_more

Hétezer élő lópiócát próbált az országba csempészni egy szerb sofőr

Feltöltés időpontja: |

Hétezer példány lópiócát találtak egy szerb rendszámú gépjárműben Röszkén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A pénzügyőröknek az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, ők mégis a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. A gépkocsi csomagtartójában található gyári üzemanyagtartályban, nedves textilbe csomagolva találták meg az állatokat. A szerb férfi elmulasztotta a különös szállítmány bejelentését, valamint eredetét sem tudta igazolni. A pénzügyőrök, a lópiócákat lefoglalták és a Szegedi Vadasparkban helyezték biztonságba, a szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

A menekültek rossz helyzetére hívta fel a figyelmet a DK a röszkei tranzitzónánál

Feltöltés időpontja: |

A Demokratikus Koalíció két elnökségi tagja látogatott el csütörtökön a röszkei tranzitzónához. Némi ásványvizet vittek az ott várakozóknak. Azt mondták, céljuk, hogy fölhívják a figyelmet a menekültek méltatlan és törvényellenes várakozási körülményeire. Csütörtökön délután körülbelül 100 ember várt a Röszke melletti tranzitzóna előtt, hogy beadhassák menekültügyi kérelmüket. Egyesek a forgórács előtt ültek, mások a szerb oldalon sátoroztak. Körülbelül négy napja érkeztek, egy nap 30 embert engednek be a tranzitzónába. Ma délután a Demokratikus Koalíció két vezetője a kialakult helyzetről érdeklődött. Azt mondják, látogatásuk célja a figyelemfelhívás volt.
button_read_more

Csongrád megyében 13 rendőrtől kértek vissza túlórapénzt a határ menti szolgálat után

Feltöltés időpontja: |

Tavaly december végén derült ki, hogy visszakérik az egész évben a határ mellé vezényelt rendőrök túlórapénzének egy részét. Ezt azzal magyarázta a rendőrség, hogy tévesen olyan időszakokra is utaltak fizetést a rendőröknek, amikor valójában a pihenőidejüket töltötték. A Szegedi Hírek megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy végül milyen összegeket vontak le a rendőröktől. Az ORFK azt írta, hogy Csongrád megyében 13 főt érint a levonás, a visszakért összegek 1500 Ft és 22 000 Ft között vannak. Néhányan részletfizetésben törlesztenek, de vannak, akik már rendezték a tartozásukat. Tavaly a menekültválság csúcsidőszakában több rendőr is arról számolt be, hogy 40 órát is dolgozott egyhuzamban, és a szolgálatok között gyakran csak néhány óra pihenőidőt kaptak.
button_read_more

Húsvét hétfőn tartottak szemlét a szerb-magyar határon rendőri és katonai vezetők

Feltöltés időpontja: |

Benkő Tibor, a Honvédség vezérkari főnöke azt mondta, azért is van szükség az intenzív jelenlétre, mert szerinte ez tarthatja vissza az embercsempészeket attól, hogy magyarországi útvonalat válasszanak. Kedden Pintér Sándor belügyminiszter hármas, közepes fokozatra módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, amelyet a múlt héten, a brüsszeli terrortámadást követően rendelt el.
button_read_more

Elhunyt Pozsgay Imre

Feltöltés időpontja: |

Pozsgay Imrének az 1970-es évektől vezető szerepe volt a hazai politikai életben, többször volt országgyűlési képviselő, miniszter, és a Magyar Szocialista Munkáspártban is vezető tisztségeket töltött be. 1989-ben a pártállami politikusok közül elsőként ő mondta ki, hogy 1956-ban népfelkelés történt. Pozsgay Imre a rendszerváltásban is tevékenyen részt vett, 1989-ben az ő vezetésével alakult meg a pártoktól független Demokratikus Magyarországért Mozgalom. Ennek ellenére később is jól látta, hogy a magyar politikai rendszer átalakításának hiányosságai és hátrányai is voltak. Pozsgay Imre nyolcvanhárom éves volt.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]