Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 282 | CHF: 283
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Hét évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt Szegeden

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__45/i__22588
Hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék hétfőn egy albán férfit, aki 25 kilogramm marihuánát akart Magyarországon keresztül Németországba csempészni - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölt, a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.
A ítélet szerint a férfi 2017 áprilisában kölcsönkérte egy ismerőse gépkocsiját, amibe megbízói kábítószert rejtettek el. Ezután a vádlott rávette az autó tulajdonosát, hogy menjenek el pár napra Németországba szórakozni, azt azonban nem árulta el neki, hogy tartozása ellenében drogot szállít a járművel. Május 2-án jelentkeztek belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, a gépkocsit a tulajdonos vezette. A tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból és a vádlott bőröndjéből 33 csomag, összesen 25 kilogramm marihuána került elő. A drogszállítmány tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.
A bíróság döntése ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.