Kezdőlap
Szeged: 8 C°,
31.32 km/hD/DK-i szél, közepesen felhős
17
7
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
Hirdetés
h i r d e t é s

Így készül a pálinka a 21. században: benéztünk egy domaszéki főzdébe

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__21732
Sok nem hivatalos magánfőzde működik, de a legális bérfőzdéknek is van munkájuk bőven. Mi egy ilyenben jártunk.

Idén is sok munkájuk van a pálinkafőzőknek. A gyümölcstermés bőséges volt, és sokan készítenek saját cefrét. Sok nem hivatalos magánfőzde is működik, de a legális bérfőzdéknek is van munkájuk bőven. 2016 januárja óta a magánfőző saját célra maximum 86 liter, 42 fokos párlatot készíthet. Ezt a jogot 5 darab párlat adójeggyel lehet megváltani. A bérfőzést végzők 50 literig 50%-os jövedéki adó kedvezménnyel, efelett a teljes adómérték megfizetésével vállalhatják bérfőzött párlat előállítását. 

Részletek a videóban.