Kezdőlap
Szeged: 28 C°,
14.76 km/hKeleti szél, gyengén felhős
27
14
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 318 | USD: 271 | CHF: 274
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Így ünnepelt Szeged: összefoglaló a március 15-ei eseményekről

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__20448
Városi és megyei ünnepség, beszédek, koszorúzások és családi programok a Klauzál téren és a Móra Ferenc Múzeum előtt. Nézze meg, mi történt Szegeden a nemzeti ünnepen!

Napos időre ébredt Szeged az 1848. március 15-ei forradalom 169. évfordulóján. A város több pontján tartottak megemlékező ünnepségeket: a Dóm téri nemzeti emlékcsarnokban megkoszorúzták Petőfi Sándor és Batthyány Lajos szobrát, majd az Aradi vértanúk terén a 1848-as emlékművet. Délelőtt háromnegyed tizenegykor a városháza előtt ünnepélyesen felvonták az országzászlót, ezután tizenegy órától a Klauzál téri Kossuth-szobornál tartottak ünnepséget. Itt mondta el ünnepi beszédét Botka László polgármester.

Délután a Móra Ferenc Múzeum előtt is ünnepséget tartottak, itt B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa, valamint Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő beszéltek, majd a résztvevők megkoszorúzták Klauzál Gábor szobrát.

A rendezvényeken és a nap folyamán a városban az ünnephez kapcsolódó családi programok is voltak, a gyerekek például kishuszárként próbálhatták ki a kardvívást a Móra-parkban.

A fenti videóban mindezt részletesen meg is nézheti, valamint megkérdeztünk néhány ünneplőt is az élményeikről.