Kezdőlap
Szeged: 11 C°,
3.6 km/hÉszaki szél, pára
21
9
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
Hirdetés
Kezdőlap » "Közélet" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Gulyáslevessel várták a résztvevőket a Felsővárosi Családi Napon

Feltöltés időpontja: |

A Felsővárosi Családi Napon több százan vettek részt. A Pille utcában különféle programokkal és gulyáslevessel is várták a környék lakóit. A nagyszabású városi rendezvényeken kívül így a kisebb közösségeknek is biztosítják a lehetőséget arra, hogy együtt eltölthessenek egy kellemes napot.

Felmentette a bíróság az elszabadult szegedi villamos vezetőjét

Feltöltés időpontja: |

Bűncselekmény hiányában felmentette a bíróság a villamosvezetőt, aki három éve hiába próbálta megállítani a Pulz utcából elszabadult villamost, azt követően, hogy leszállt, mert kézzel állított át egy váltót. A nő a lefékezett villamos menetkapcsolóját 0 állásba helyezte, de a vád szerint véletlenül 1-es fokozatba tette a menetszabályzó kart. Ezért indult el magától a jármű, amikor a vezető már nem volt rajta. Útközben a villamos áramszedője is letört, de a lendület tovább vitte, majd 700 métert gurult a Károlyi Kollégiumig. A Szegedi Járásbíróság nem állapított meg szándékosságot, baleset sem történt, és nem sérült meg senki. A felmentő ítélet jogerős. A villamosvezető azt mondta, a sajtó kérjen tőle bocsánatot, mivel a vele történtekről hazugságokat állítottak.

Városszerte folytatja a szegedi önkormányzat az útfelújításokat

Feltöltés időpontja: |

Folytatja az útfelújításokat az önkormányzat. Jelenleg is zajlanak a városban a munkálatok, ezért a Felső Tisza-parton forgalomkorlátozásra kell számítani. November végéig városszerte összesen 13 utcát hoznak rendbe. Közben már a jövő évi feladatokat is tervezik.

Critical Mass Szegeden: 16 kilométert tekertek együtt a biciklisek a város utcáin

Feltöltés időpontja: |

Ismét felvonultak a biciklisek Szeged utcáin. A vasárnapi Critical Mass-szel fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy Szegeden viszonylag kedvező a helyzet, de több helyen is nehézkes a kerékpáros közlekedés. A rendezvényen koncerttel és egy különleges balesetveszély-bemutatóval várták a résztvevőket, majd 16 km-t tekertek együtt a városban.

A GVH-nak semmi kifogása nincsen: hivatalosan is Andy Vajnáé lett a Délmagyarország

Feltöltés időpontja: |

Andy Vajna cége megvásárolhatja a Délmagyarország kiadóját, mert az adás-vételt ellenőrző hatóságok hozzájárulnak az ügylethez. Eszerint a szegedi napilap tulajdonosa lehet Vajna, aki filmügyi kormánybiztos, emellett övé a TV2 csatorna, és a Rádió 1, az egyik legjelentősebb hazai kereskedelmi adó is. A Gazdasági Versenyhivatal a hétfői közleménye szerint tudomásul vette az Avalue Befektetési Kft.-nek a Lapcom Kiadó Zrt. feletti irányítás-szerzését. Andy Vajna cége a lapkiadó összes részvényét megszerzi, az erről szóló megállapodást már korábban aláírták. Így Vajnáé lett a Délmagyarország mellett a Bors és a Kisalföld című napilap is. Ez ellen a versenyhivatalnak semmiféle kifogása nincsen, amiről hatósági bizonyítványt állítanak ki. A Médiatanács már két hónappal ezelőtt beleegyezett a vásárlásba. Sajtóvélemények szerint ezzel most már minden vidéki napilap Fidesz-közeli vállalkozó tulajdonába került.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]