Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 275 | CHF: 284
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Fegyveresek megtámadtak egy ukrán határátkelőt Luhanszkban

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__4/i__12860
 Mintegy negyven, ismeretlen fegyveres megpróbált elfoglalni egy ukrán határátkelőhelyet csütörtök este a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, az orosz-ukrán határon. 

   Az ukrán állami határőrszolgálat sajtóközleménye szerint ukrán területről két mikrobusz érkezett az izvarinei határátkelőhöz. Úgy tettek, mintha ki akarnának lépni az országból. Az iratok ellenőrzése közben azonban a mikrobuszokból fegyveresek ugrottak ki, és felszólították az ukrán határőröket, hogy adják meg magukat.  

  A határőrök azonban ellenálltak, és megakadályozták az átkelő elfoglalását.    A védekező állásba rendeződött határőrökre Molotov-koktélokat dobáltak a támadók, amire válaszul előbbiek tüzet nyitottak.     Az állomáson tűz ütött ki, az előzetes információk alapján a Molotov-koktéloktól. A tűz láttán a fegyveresek visszaszálltak a mikrobuszokba, visszafordultak, és Ukrajna területén eltűntek.    A tüzet azóta sikerült eloltani, de a támadás miatt Izvarinében átmenetileg leállították a határátkelést.  

   Andrij Parubij, az ukrán nemzetvédelmi és biztonsági tanács (RNBO) vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy orosz katonák továbbra is provokálják az ukrán fegyveres erők tagjait a két ország határán. Szavai szerint előző éjjel is történtek támadások a Donyeck és Luhanszk megyei határszakaszokon. Részleteket azonban ezekről nem árult el. 

   Hozzátette: annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin elnök előző nap bejelentette az orosz csapatok visszavonását az ukrán határtól, továbbra is működnek diverzáns csoportok a két ország határán.

MTI