Kezdőlap
Szeged: 17 C°,
12.96 km/hD/DK-i szél, közepesen felhős
25
16
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 274 | CHF: 287
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Központi választási bizottság: már az első fordulóban megválasztották az új államfőt

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__4/i__13015
 Ukrajna új elnökét már az első fordulóban megválasztották, második fordulóra nem lesz szükség - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a központi választási bizottság elnöke.  

  Mihail Ohendovszkij hangsúlyozta: még nem érkeztek be az összes eredmények, de az eddigi tendenciák alapján, amelyek a szavazatszámlálás közben rajzolódtak ki, valamint az egyes jelöltekre leadott szavazatok mennyiségét és azt a körülményt figyelembe véve, hogy az egyik jelölt kivétel nélkül az összes választási körzetben elnyeri a voksok többségét, le lehet vonni egy fontos következtetést, nem lesz szükség második fordulóra - jelentette az Interfax Ukraina hírügynökség.

    A szavazatok 85,12 százalékos feldolgozottsága mellett Petro Porosenko a voksok 54,04 százalékát szerezte meg, a második helyen álló Julija Timosenkóra a választók 13,12 százaléka szavazott.    Ohendovszkij elmondta, hogy Porosenko első külföldi látogatására június 4-én kerít sort. Varsóba utazik, ahol részt vesz az első részlegesen szabad lengyelországi választások 25. évfordulója tiszteletére rendezendő ünnepségeken.

MTI