Kezdőlap
Szeged: 14 C°,
18.36 km/hÉszaki szél, közepesen felhős
19
10
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 310 | USD: 250 | CHF: 259
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

6 produkció 18 előadás: startol a Szegedi Szabadtéri idei évada

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__21122
Pénteken megkezdődik a játékok 86. évada. A szegedi fesztiválnyár legnagyobb kulturális rendezvényére augusztus 24-ig közel 70 ezer nézőt várnak.

Az elmúlt napokban javában zajlottak az idei szabadtéri játékok nyitóprodukciójának, a Toscának próbái Dóm téren. Pénteken este megszólalnak a fanfárok, megkezdődik a játékok 86. évada. A szegedi fesztiválnyár legnagyobb kulturális rendezvényére augusztus 24-ig közel 70 ezer nézőt várnak.

Az idei szezonban 6 produkció 18 előadását láthatják a nézők. A hagyományos Ajándékkoncert mellett három musical, egy opera és egy vígjáték színesíti majd a programot.

Pénteken Giacomo Puccini Tosca című operájával indul az évad. A népszerű darabot július 1-jén is láthatják a nézők. A címszerepet a világhírű szoprán, Rost Andrea alakítja, mellette Kálmándy Mihály és László Boldizsár játszák az opera főszerepeit. A rendező, Bocsárdi László a szenvedély mindet felülíró erejét szeretné kihangsúlyozni az előadásban.

Kivételes a szabadtéri életében, hogy egy produkció három egymást követő évben is visszatérjen a Dóm térre: úgy tűnik, a Mamma Mia! viszont tényleg levehetetlen a műsorról. Az ABBA-musicalt eredetileg július 7-én és 8-án láthatták volna ismét a nézők, de népszerűségét mi sem bizonytja jobban, mint az, hogy július 6-dikára egy pótelőadást is be kellett iktatni – immár utoljára.

Szintén visszatérő előadás lesz az Ének az esőben, amely három előadásban, július 14-én, 15-én és 16-án kerül színre.  

Tavaly a Tévedések vígjátéka bebizonyította, hogy érdemes prózát játszani a Dóm téren, így ezt a ziccert idén sem hagyják ki a fesztivál szervezői. Újabb népszerű Shakespeare-mű születik Béres Attila rendezésében július 28-án: a Vízkereszt vagy amit akartok. Utána még két estén – július 29-én és 30-án is láthatják a nézők a darabot.

Victor Hugo idén már egymás után a harmadik évben képviselteti magát egy-egy nagyregényével a Dóm téren. A nyomorultak után 2017-ben A párizsi Notre Dame című regényéből készült musical-változatot láthatják hazai ősbemutatóként a nézők, A Notre Dame-i toronyőr címmel. A musical Disney-verziója kerül színre augusztus 11-én, 12-én, 13-án, valamint 18-án, 19-én és 20-án, a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben. Esmeraldát, a gyönyörű cigánylányt Muri Enikő és Vágó Bernadett alakítják, ők lesznek a csúf Quasimodót alakító Veréb Tamás partnerei a Kerényi Miklós Gábor rendezte darabban, amely hat estén lesz látható a Dóm téren.

Kodály Zoltántól a Páva-variációkat és a Galántai táncokat, valamint az idén 30 éves Szegedi Kortárs Balett világsikerű előadását, a Carmina Buranát láthatja, hallhatja a közönség az idei Ajándékkoncerten augusztus 24-én a Dóm téren.

A zeneműveket az est mindkét részében a Szegedi Szimfonikus Zenekar játssza, a koncertre szóló jegyeket a fesztivál nyitóprodukciójára, a Toscára szóló belépők mellé kapják ajándékba a nézők.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2017. évi műsora

2017. június 30., július 1.:
Puccini: Tosca – opera

Július 6., 7., 8.:
Johnson-Andersson-Ulvaeus: Mamma Mia! – musical

Július 14., 15., 16.:
Comden-Green-Freed-Brown: Ének az esőben – musical

Július 28., 29., 30.:
Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok – vígjáték

Augusztus 11., 12., 13, 18., 19., 20.:
Menken-Schwartz-Parnell: A Notre Dame-i toronyőr – musical

Augusztus 24.:
Ajándékkoncert