Kezdőlap
Szeged: 17 C°,
szélcsend, pára
31
18
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 324 | USD: 280 | CHF: 281
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

A Föld órája: Szegeden is kialszanak a díszkivilágítás fényei szombaton

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__20507
A kezdeményezéssel a fényszennyezés okozta környezeti károsodásra és a túlzott energiahasználatra akarják felhívni a figyelmet a szervezők világszerte.

A Föld órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának utolsó vagy utolsó előtti szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

Magyarországról évente több mint egymillió ember vesz részt a Föld óráján, rajtuk kívül pedig rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás. Szeged már több alkalommal is csatlakozott az akcióhoz, szombaton este közel húsz helyszínen kapcsolják majd le a lámpákat a városban . 

Ennek megfelelően nem lesz díszkivilágítás a következő helyszíneken: a Polgármesteri Hivatal épülete, Dóm tér, Móra Ferenc Múzeum, az SZTE központi épülete, Kálvin téri templom, Honvéd téri templom, Anna-fürdő épülete, a jogi kar épülete, huszár szobor, zsinagóga, Szent Kereszt templom, Mátyás téri ferences templom, Reök-palota, Szent István téri víztorony, valamint a Széchenyi téren Vásárhelyi Pál, Széchenyi István, Tisza Lajos, Deák Ferenc szobrainál.