Kezdőlap
Szeged: 27 C°,
14.76 km/hNY/ÉNY-i szél, közepesen felhős
29
17
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 325 | USD: 279 | CHF: 280
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Augusztus 20.: itt a szegedi ünnepség részletes programja

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__21438
A hagyományokhoz híven idén is a Széchenyi téren rendezi meg a szegedi önkormányzat a város augusztus 20-ai ünnepségét.

Az államalapítás ünnepén Botka László polgármester mond ünnepi beszédet Szent István király és Gizella szobránál.

Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt fél 11-től a városháza előtti téren térzenét ad a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar, majd bemutatót tart a Pavane Táncegyüttes.

Délelőtt háromnegyed 11-kor ünnepélyesen felvonják a városháza előtti országzászlót. Ezt követően az ünneplők átvonulnak Szent István és Gizella Széchenyi téri szobrához, ahol 11 órakor kezdődik a díszünnepség, amelyet koszorúzás követ.

Az idei ünnep szónoka Botka László, Szeged polgármestere lesz. Az új kenyeret ünnepélyesen Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke áldja meg.

Az ünnepi műsorban közreműködik: Beslin Anita moderátor, Lázár Tamás karnagy, Pataki Ferenc színművész, a Fricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar, a Pavane Táncegyüttes, a Tápai Hagyományőrző Együttes és a Szeged Városi Kórusegyesület.

Tűzijáték görögtűzzel:

Az idén is a Huszár Mátyás rakpart ad otthon az ünnepi tűzijátéknak. Vasárnap este 21 órától 15 perces égi fényjáték várja a szegedieket, amely egy nemzeti színű installációval indul, majd az attrakció végén görögtűzben gyönyörködhetnek a nézők. Idén 6500 effektet használnak fel az ünnepi tűzijátékhoz.