Kezdőlap
Szeged: 14 C°,
18.36 km/hÉszaki szél, közepesen felhős
19
10
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 310 | USD: 250 | CHF: 259
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Hihetetlenül aranyos: szegedi ovisok mesélnek a vulkánokról

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__20273
Maximális a cukiságfaktora a szegedi Móra Ferenc Múzeum frissen elkészült videójának, amiben óvodások mesélnek a vulkánok működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell egy vulkán kitörését megakadályozni, és hogy mi az összefüggés a vulkánok és a dinók között. A videót a Pompeji-kiállítás apropóján készítették, ami még március 5-éig látogatható.

Érdemes-e betömni egy vulkánt? Mennyi vízzel lehet eloltani egy vulkánkitörést? A láva vastagabb, mint a tűz? Ezekre és még más a fogós kérdésekre adnak választ szakértő óvodások a szegedi Móra Ferenc Múzeum új kisfilmjében.

A videó remek segítség lehet mindazoknak, akik aktív vulkánok közelébe utaznak, vagy csak szeretnének többet megtudni a vulkánok működéséről. Ki gondolta volna például, hogy a vulkánkitörés megakadályozható megfelelő mennyiségű vízzel vagy a vulkán tetejének betömésével? A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok az általános információk mellett igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a nézőkkel.

A videót a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítása apropóján készítették szegedi ovisok közreműködésével. A Pompeji-tárlatot március 5-ig hosszabbították meg - a látogatók a kiállításon maguk is megismerhetik a vulkánok világának érdekességeit.