Kezdőlap
Szeged: 21 C°,
14.76 km/hÉ/ÉK-i szél, zivatar záporesővel
24
10
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 317 | USD: 268 | CHF: 268
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttese Szegeden

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__46/i__21548
Az alsóvárosi templomban lépnek fel szombat este. Céljuk, hogy minél többekhez juttassák el a zenét és annak erejével kapcsolják össze az embereket.

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt több mint harminc év alatt elérte, hogy hazajár a világ legfontosabb és legrangosabb koncerttermeibe. Legyen az New York, London vagy Isztambul, a zenekart tárt karokkal várják. Fischer Iván és a BFZ muzsikusai mégis azt tartják a legfontosabbnak, hogy az itthoni közönség számára elérhető legyen a muzsikájuk – minden korosztály és társadalmi réteg számára, minden körülmények között. Épp ezért hűséges törzsközönségükön kívül azokra is gondolnak, akik nem jutnak el a koncerttermekbe. A hátrányos helyzetű fiatalokra, akiknek a klasszikus zene teljesen ismeretlen és elérhetetlen, a mozgásukban korlátozott gyerekekre, akik csak komoly erőfeszítések árán juthatnának el egy hangversenyre, az idősekre, akiknek az élő hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, a családokra, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak, a kismamákra, akiknek nem lenne idejük és erejük hangversenyre járni, a templomi közösségekre, a kisvárosok és falvak lakóira.  Mindenkire, akinek fontos lehet a zenével való találkozás.

A zenekar ennek érdekében évadonként három Közösségi Hetet szervez, melynek keretében kamaraformációik idősotthonokban, gyermekgondozási intézményekben, iskolákban, templomokban, zsinagógákban muzsikálnak. 

Budapesti Fesztiválzenekar Barokk Együttese az Alsóvárosi Ferences Plébánián szeptember 9-én 19 órakor ad ingyenes koncertet.

A műsoron J.S. Bach: Jesu, der du miene Seele BWV 78 és J.S. Bach: Christus, der ist mein Leben BWV 95 művei szerepelnek.

Az együttest vezeti: Lesták-Bedő Eszter. Énekesek: Baráth Emőke, Gavodi Zoltán, Szigetvári Dávid, Tomáš Šelc

Az ingyenes koncertre regisztráció ajánlott a rendeles@bfz.hu e-mail címen.