Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 322 | USD: 279 | CHF: 281
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Kezdődik a hídivásár, kerülő útvonalon járnak a trolik és a buszok

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__2/i__20870
Gólyalábasok, dudások és kézművesek veszik birtokba szombat reggeltől a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat.

A hidet már pénteken éjjel lezártak, a buszok, trolik két napig kerülő úton viszik az utasokat.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat záró hétvégéjén – május 21-től 22-ig – a lezárt Belvárosi hídon és az oda vezető Híd utcán kétszáz kézműves – többek között bőrösök, kerámikusok, fazekasok, késesek – kínálják majd portékáikat a hídon. Ez a vásár ma már a legnagyobb hazai kézműves seregszemlék közé tartozik, széles skáláját jelenítve meg a mai kézműves termékek palettájának.

A kisipari remekek mellett hamisítatlan vásári hangulatot varázsolnak a hídra a gólyalábas komédiások, dudások, muzsikások, és egyéb utcai mutatványosok. Az Oskola utcában pedig sokféle foglalkozás várja a legkisebbeket és szüleiket is vasárnap késő estig.

Szombaton és vasárnap teljesen lezárják a Belvárosi hidat a járműforgalom elől a 18. Hídivásár miatt. A kézműves seregszemle a tömegközlekedésben komoly változásokat jelent, hiszen a hídon átmenő forgalom a tömegközlekedés számára is megváltozik, és a Bertalan hídra tevődik át. A 60-as, 60Y-os, 67-es 67Y-os járatok a József Attila sugárút érintésével kanyarodnak majd a másik városi híd irányába, és természetesen a Temesvári körúton jutnak el az eredeti irányuk felé. Ugyanígy kerülni fog a 70-es a 71A-s a 72-es és 72A-s jelzésű busz is. Trolibuszok helyett pótló buszok járnak majd, így az 5-ös, a 7A-s és 9-es és 19-es jelzésű trolik is a Bertalan hídon jutnak át a Tisza másik oldalára.

A változások már péntek késő este életbe léptek, ekkor kezdték felállítani a bódékat a Belvárosi hídon.