Kezdőlap
Szeged: 17 C°,
22.32 km/hÉ/ÉNY-i szél, közepesen felhős
25
16
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 274 | CHF: 287
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Elkezdődött az újszegedi liget felújítása

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__22504
Szeptember végére elkészül a terület teljes felújítása. A kivitelezésre kiírt pályázatot két szegedi cég nyerte. Több lesz a zöldfelület.

– Közel egymilliárd forintból teljes egészében felújítjuk az újszegedi ligetet. A kivitelezésre meghirdetett közbeszerzést két szegedi cég nyerte, akik százötven munkanapos határidőt vállaltak. Szeptember végére megújul tehát Szeged legnagyobb közparkja a Zöldváros Programban, amelynek legfontosabb célja a zöldterületek rehabilitációja – jelentette be a munkaterület szerdai átadásán Botka László.

A polgármester hozzátette, XXI. századi módon felfrissítve kapják vissza a szegediek a város tüdejét.

- Egy egykilométeres beton és egy másfél kilométeres rekortán burkolatú futópálya épül.
- A fősétány teljes felújításával párhuzamosan kétsávos kerékpárút létesül. Renoválják a szabadtéri színpadot.
- Tizennyolc kilométeres öntözőrendszert alakítanak ki, és a lakossági igényeknek megfelelőn térfigyelő kamerákat is felszerelnek.
- Szabadtéri kondipark és kutyafuttató létesül, megfiatalodnak a játszóterek és szökőkutak.
- Rendbe teszik a zöldterületet: négy és fél ezer négyzetméterrel bővül a gyepes terület, 34 fát, 11 ezer 800 cserjét, valamint több mint 10 ezer évelőt és egynyári virágot ültetnek.

Részleges forgalomkorlátozásokat is bevezetnek. Gyalogosan lehet közlekedni a fősétányon, de a kerékpárosokat időszakosan elterelik. Az intézmények megközelíthetők maradnak.

Szabó János, a kivitelező konzorciumot vezető Alapközmű Kft. ügyvezetője elmondta: a kertmozinál kezdenek, utána a Játékok kertjét újítják fel. A liget látogatóit időszakosan és csak a kijelölt útvonalak használatára kérik. Pengő Ferenc, a Genév Kft. főmérnöke hozzáfűzte, cégük az elektromos hálózat és a színpad felújításában vesz részt. Így ők szerelik fel az új LED-es kandelábereket.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját!