Kezdőlap
Szeged: 18 C°,
9.36 km/hÉK-i szél, közepesen felhős
29
13
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
EUR: 323 | USD: 276 | CHF: 286
Hirdetés
Hirdetés
h i r d e t é s

Ma estig még kérheti, hogy a NAV dolgozzon Ön helyett!

| Feltöltve: | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__48/i__22943
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók ma kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben, vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon.

Március 19. után a tervezet már csak személyesen kérhető az ügyfélszolgálaton, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívta a figyelmet, az szja 1+1 százalékának felajánlására, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni.

Emlékeztetnek, sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes e-szja felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz bevallási tervezetük.

A bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, amelyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV. A mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek a tervezet egy ajánlat, mely nem válik automatikusan bevallássá, azt ki kell egészíteni az önálló tevékenységből származó, illetve őstermelői bevételekkel, költségekkel.

Az adóhatóság közleménye szerint valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a kimutatást.

További információ itt olvasható, vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.