Kezdőlap
Szeged: 26 C°,
11.16 km/hD/DNY-i szél, közepesen felhős
32
20
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
Hirdetés
Kezdőlap » Összes hír listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

A holokauszt áldozataira emlékeztek a szegedi vasútállomáson

Feltöltés időpontja: |

Megemlékezést tartottak szerdán a Nagyállomáson a holokauszt során a városból elhurcolt zsidók emlékére. 43 éve ezen a napon indult Szegedről az első vonat, amely haláltáborba vitte az embereket. A városból mintegy 2300 zsidót hurcoltak. A megemlékezésen többek között részt vett Tóth Károly és Hekáné Szondi Ildikó önkormányzati képviselő és Iványi Gábor a magyar Evangéliumi Testvérközösség elnöke. Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke fölidézte a szegedi zsidóság történetét. Az 1700-as évektől telepedtek be, három zsinagógát is építettek, részt vettek a palotás Szeged fölépítésében, a bankrendszer kialakításában. Lednitzky fölidézte, hogy Horthy Miklós egyetértett a zsidótörvényekkel és a zsidóság jogfosztásával, majd a deportálásokkal, ezért nem lehet elfogadni, hogy a mostani magyar miniszterelnök jelentős államférfinek nevezze. A megemlékezésen koszorút helyeztek el a vasútállomás falán lévő emléktáblán.
button_read_more

Első meccsére készül új edzőjével a szegedi strandfocicsapat

Feltöltés időpontja: |

Máris nekilátott a munkának az FC Junior Sport brazil edzője. A szakmai stáb mellett a keret is folyamatosan erősödik, magyar és külföldi játékosokkal egyaránt.

Bronzkori sírra bukkantak a régészek Hódmezővásárhely közelében

Feltöltés időpontja: |

Különleges sírra leltek a Móra Ferenc Múzeum régészei a hódmezővásárhelyi elkerülő építési területénél. Az út melletti homokbánya egyik Krisztus előtti 8. századból származó sekély gödrében 11 ember maradványát tárták fel. Csongrád megyében első alkalommal bukkantak ilyen leletekre.

Csökken a rezsiköltség: napelemekkel spórol a Szegedi Szakképzési Centrum

Feltöltés időpontja: |

Napelemeket telepítenek a Szegedi Szakképzési Centrum nyolc tagintézményére a nyári szünidő alatt. A több mint 400 kilowatt összenergiájú telep az intézmények éves energiafogyasztásának 70%-át fedezi. Ezzel jelentősen csökken a Szegedi Szakképzési Centrum éves villamosenergia-költsége.

Virtuális és valódi kartempók: a vizes vb-t népszerűsítették Szegeden

Feltöltés időpontja: |

Látványos számítógépes szimulátorokkal, nyereményjátékokkal és ismert sportolókkal népszerűsíti a júliusi, 17. FINA Világbajnokságot az a roadshow, ami Szegeden járt a hétvégén. Az Árkádban az óriás toronyugrást és különböző úszásnemeket lehetett kipróbálni, és ott volt Kormos Villő, háromszoros olimpikon és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes műugrónk is.
button_read_more

A zene nem enged: fiatal harmonikások versenyeztek Tápén

Feltöltés időpontja: |

Második alkalommal jöttek össze a fiatal tehetségek az Országos és Nemzetközi Harmonika Versenyen, Tápén. A megmérettetésre az ország több pontjáról, valamint Szabadkáról és Magyarkanizsáról is érkeztek harmonikások.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]