Kezdőlap
Facebook RSS csatorna E-mail küldése
Hirdetés
Kezdőlap » Összes hír listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

A Csákvár ellen játszik a SZEOL a hétvégén + további sporthírek

Feltöltés időpontja: |

A SZEOL SC labdarúgó csapata a Csákvár vendége lesz a labdarúgó NB II. 32. fordulójában. A szegediek hétvégi ellenfele, a szintén kieső, tizennyolcadik helyen áll. A Csákvár az ősszel emlékezetes mérkőzésen 2-0-ra nyerni tudott az akkor még Tóth Ákos vezette SZEOL ellen. Mindkét együttes 10 emberrel fejezte be azt a találkozót.
button_read_more

Ismét megújul a Belvárosi Mozi, felújítják a Balázs Béla termet

Feltöltés időpontja: |

A majdnem száz éves épület folyamatosan szépül, lépésről lépésre haladnak a felújítással. Most a Balázs Béla termet modernizálják. A héten kezdődtek meg a munkálatok, már állnak az állványok és a mesteremberek is dolgoznak. Jelenleg tisztító festést végeznek, de a közeljövőben további fejlesztésekre is sor kerül. A Balázs Béla terem tehát jelenleg nem üzemel, de a mozi többi egysége változatlanul működik.

Nem haltatok meg hiába: 1956 hőseire emlékeztek Szegeden

Feltöltés időpontja: |

1956 hőseire emlékeztek csütörtökön Szegeden egy konferencián. Neves kutatók részvételével vitatták meg a forradalom és szabadságharc történetét. 1956 hősei, nem haltatok meg hiába – ez volt a Gál Ferenc Főiskolán tartott konferencia címe. Az '56-os emlékbizottság támogatásával meghirdetett eseményen elhangzott: a 2016-os emlékév két szempontból volt jelentős. Egyrészt új források nyíltak a kutatások előtt, másrészt a forradalom eseményei új megközelítésben kerültek a nyilvánosság elé. Azt is megállapították, hogy 1956 egyenértékű az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal. A kutatók szerint azonban az sajnálatos tény, hogy még mindig nem lehet tudni pontosan, hányan hunytak el a 60 évvel ezelőtti események következtében.
button_read_more

Idén hat buszmegállót újítanak fel Szegeden, a nagykörúton és a Csongrádi sugárúton

Feltöltés időpontja: |

Idén hat buszmegállót újítanak fel Szegeden. A renoválást a nagy forgalom és a járművek jelentős tengelyterhelése indokolja. Most a nagykörút és a Csongrádi sugárút egyes szakaszai újulnak meg. Már táblák jelzik az előkészületeket, hogy hamarosan építési munkálatok kezdődnek a Római körút Gál utcai megállójában. Ezen kívül öt másikat újítanak fel: a Párizsi körút Hétvezér és Madách utcai, valamint a Római körút Szilléri sugárúti megállóit, és a Csongrádi sugárúton, a Diófa étterem mindkét oldalánál lévőket. A leromlott állapotú aszfalt és térkő burkolatok helyett, tartós bazaltbeton burkolatú megállóhelyeket alakítanak ki. A felújítások május 2-án, a Római körúton kezdődnek és a többivel együtt július 15-ére készülnek el, addig a buszvárókat áthelyezik.
button_read_more

Aki eladta a lelkét az ördögnek: Gounod Faustja a Szegedi Nemzeti Színházban

Feltöltés időpontja: |

A tudós alkimista, aki eladta lelkét az ördögnek. Geothe Faustja az emberiség egyik alaplegendája. Legalább ilyen híres azonban Gounod belőle írt operája. Többször ment a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szabadtéri Játékokon is. Most két szereposztásban kerül színre, a bemutató épp adásunkkal egy időben kezdődött.
button_read_more

Digitalizálták a 70 éves Tiszatáj folyóiratot, így sokkal könnyebben olvasható, kutatható

Feltöltés időpontja: |

Digitalizálták a Tiszatájat. Az idén 70 éves folyóirat számairól az egyetem Klebelsberg Könyvtárában készült digitális másolat. A szerkesztők azt mondják, ez nagyon megkönnyíti az olvashatóságot és a kutathatóságot. És jó orvosság a hamis legendák ellen is.

Könyvritkaságokat fogadtak örökbe a Szegedért Alapítvány idei díjazottjai

Feltöltés időpontja: |

Szakmájukhoz, hivatásukhoz, érdeklődési körükhöz illeszkedő köteteket választottak a Somogyi-könyvtár különlegességei közül.
button_read_more

Közgyűlés Szegeden: jó évet zártak a városi cégek, újabb öt évig Herczeg Tamás vezeti a szabadtérit

Feltöltés időpontja: |

A többi között szó volt az önkormányzat 2016-os zárszámadásának elfogadásáról, a Belvárosi híd felújításáról, a Zöld Város Programról is.
button_read_more

Ezeket a programokat ajánljuk a hosszú hétvégére Szegeden

Feltöltés időpontja: |

Rengeteg programmal várják a kikapcsolódni vágyókat a hosszú hétvégén a város különböző helyszínein. Lesznek koncertek, néptánc és nótaparádé, showműsor, valamint utcabál, katonai és rendőri bemutató, vadasparki vetélkedő. A Ligetben és a Zápor tónál is tartanak május elsejei rendezvényeket.

Kosárlabda: nyernie kell a Szedeáknak a hétvégén a Kaposvár ellen

Feltöltés időpontja: |

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda együttese a rájátszásba kerülésért lép pályára a hétvégén, hazai környezetben. Juhos Leventééknek nyerniük kell a Kaposvár ellen, ha ott akarnak lenni a folytatásban. A rájátszásba kerülés azonban a többi mérkőzés eredményétől is függ.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]